Beoordelingen Auto Smeeing | Verkoop

7,9
282 beoordelingen
  • Service 7,8
  • Deskundigheid 7,9
  • Prijs/kwaliteit 7,9
1 t/m 10 van 282 beoordelingen

Ronald uit Nieuwegein

19-09-2017
7,0

Reden bezoek: Aanschaf gebruikte auto


Ervaring: Discussie over de fabrieksgarantie!

Op 10-9-2017 heb ik onderstaande review geplaatst op de site van auto smeeing:
In januari 2015 hebben wij een kia ceed gekocht bij auto Smeeing. De auto was toen 4 jaar oud. Volgens de verkopers van auto Smeeing en volgens de 2-zijdig ondertekende koopovereenkomst zou er nog fabrieksgarantie van Kia op de auto zitten van 7 jaar. Dus garantie t/m januari 2018! Voor ons een pluspunt om de auto te kopen.

In juni 2017 kregen we een schade aan de auto. Het spruitstuk en katalysator moesten vervangen worden. Een kostenpost van circa 1800 euro.
Uiteraard hebben we deze schade geclaimd als garantie. Volgens Kia Nederland kon ik geen garantie claimen, omdat de auto niet volgens het onderhoudsboekjes is onderhouden.

Van Kia Nederland krijgen wij onderstaand overzicht van de eerste 4 jaar:
-----------
De onderhoudsinterval van uw Kia ceed bedraagt, vanaf kentekendatum deel I, iedere 12 maanden of 20.000 kilometer wat het eerst wordt bereikt. Volgens onze gegevens zijn de volgende onderhoudsbeurten uitgevoerd:
12 april 2012 een grote onderhoudsbeurt bij een kilometerstand van 36.164
14 juni 2013 een kleine onderhoudsbeurt bij een kilometerstand van 45.627
20 juni 2014 een grote onderhoudsbeurt bij een kilometerstand van 59.361
-----------
Zoals valt te zien zijn de eerste 3 onderhoudsbeurten (de auto was toen nog niet in ons bezit!) niet volgens het boekje uitgevoerd.
Deze Kia had dus nooit met kia-garantie verkocht kunnen worden, omdat het duidelijk was dat de auto niet volgens de voorwaarde is onderhouden. Blijkbaar is het voor garage bedrijven en voor Kia Nederland zeer makkelijk om de onderhoudshistorie op te zoeken, dit is klaarblijkelijk niet gedaan.


Aanvulling van de klacht op 19-9-2019:
Na mijn klacht (zoals hierboven verwoord), werd er snel contact met mij opgenomen. Na enkele constructieve mailwisselingen is er een nette oplossing gekomen voor mijn klacht waarbij auto smeeing zijn verantwoordelijkheid heeft genomen voor de afgegeven garantie.
Uiteraard is het jammer dat het op deze wijze is verlopen, maar de situatie is na alle tevredenheid opgelost.


Ja, ik beveel dit aan

André uit Naarden

16-09-2017
1,0

Reden bezoek: Aanschaf gebruikte auto


Ervaring: Wij begrijpen helemaal niets van de goede beoordelingen van anderen, want onze ervaring is dat dit toch wel een bijzondere slechte autohandelaar is. Hieronder onze ervaring:

Wij zijn op zoek naar een occasion. O.a. ook bij Smeeing stond er een die ons wel wat leek. Vorige week proefrit gemaakt, vandaag met in te ruilen auto terug. Inruilwaarde was 2.400 euro. Vraagprijs van nieuwe occasion was 13.500 euro. Dan denk je dat hierover te onderhandelen valt. Nee hoor! Wij boden zelfs 11.000 euro inclusief garantiepakket. Dat is gewoon de vraagprijs minus de inruilwaarde, waarbij Smeeing het garantiepakket van maar liefst 500 euro voor haar rekening neemt. Lijkt ons vrij normaal, want afleveringskosten mag helemaal niet meer. Verkoper Djorden slaat tot onze grote verbazing arrogant zijn laptopje dicht en zegt: 'Voor die prijs doe ik het niet'. Ongelooflijk, maar waar!! U bent dus gewaarschuwd!!


Bas uit Woerden

09-09-2017
8,3

Reden bezoek: Aanschaf gebruikte auto


Ervaring: Super bedrijf kom er zeker nog een keer terug


Ja, ik beveel dit aan

Martine uit Hoevelaken

06-09-2017
10

Reden bezoek: Aanschaf nieuwe auto


Ja, ik beveel dit aan

Rob uit Deventer

06-09-2017
9,0

Reden bezoek: Aanschaf gebruikte auto


Ervaring: Buitengewoon prettige ervaring met Jeroen Buijze. Tot in alle details prima verzorgd.Vond de juiste auto en maakte een goeie deal waarover ik nog lang tevreden zal zijn. Het bedrijf Smeeing maakte op mij een zeer serieuze indruk.


Ja, ik beveel dit aan

Peter uit Utrecht

30-08-2017
8,7

Reden bezoek: Aanschaf gebruikte auto


Ervaring: ZEER positieve ervaring, volledig meedenkend.


Ja, ik beveel dit aan

Jackie uit Vleuten

26-08-2017
9,0

Reden bezoek: Aanschaf gebruikte auto


Ervaring: De ervaring was positief en ik geniet al van mijn auto
De verkoper Mitchell van Loon was attent, efficiënt en professioneel
Auto Smeeing lijkt me een serieus bedrijf
100% aanbevolend


Ja, ik beveel dit aan

Marco uit Leusden

17-08-2017
10

Reden bezoek: Aanschaf nieuwe auto


Ervaring: Heel goed. Voor de derde keer een auto gekocht. Je weet waar je aan toe bent en je wordt goed geholpen bij de after-sales. Hier wordt je gewoon behandeld zoals het hoort. Afspraken worden nagekomen


Ja, ik beveel dit aan

bert uit Maarssen

14-08-2017
8,3

Reden bezoek: Aanschaf gebruikte auto


Ervaring: goede service goed en vriendelijk geholpen


Ja, ik beveel dit aan

Henny uit Soesterberg

04-08-2017
9,0

Reden bezoek: Aanschaf gebruikte auto


Ervaring: Kan niet anders zeggen dat wij zeer tevreden zijn . Goede inruilprijs voor onze oude auto . We hebben bij auto smeeing al 4 auto's gekocht zonder problemen . Super geholpen door verkoper Jeroen buijze. Neemt de tijd voor je en is ook erg belangstellend . Perfecte service


Ja, ik beveel dit aan